C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal - Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76   
     

       
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOGO
     
Imatge Es Mercadal inaugura la nova remodelació integral de les instal·lacions esportives: 08/07/2021

A l’acte d’inauguració han intervingut la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, i el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Josep Malagrava, la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, la vicepresidenta segona i consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, i el batle des Mercadal, Francesc Ametller, i la resta de l’equip de govern. S’ha fet una visita a totes les instal·lacions.

 

Es Mercadal inaugura la nova remodelació integral de les instal·lacions esportives:

ImatgeDesprés de quatre anys de feines i consecució de projectes, l’Ajuntament, amb les altres administracions que hi han format part, Consell i Govern de les Illes Balears, inaugura la remodelació de les instal·lacions esportives, que s’ha anat fent per fases a mesura que es feien efectives les línies pressupostàries de les altres administracions que han intervingut en el procés. L’actuació representa un pressupost total de 2.260.000 euros, una gran inversió, atès que consta de 7 projectes diferents. Aquesta remodelació compta amb una nova piscina, que substitueix l’antiga, reconvertida ara en pista de tennis i amb la remodelació integral de la zona. La nova piscina té la important característica que compta amb una coberta mòbil que fa que es pugui emprar tant a l’estiu com a l’hivern, amb un sistema de climatització de biomassa i de plaques fotovoltaiques.

La primera passa d’aquesta remodelació va començar amb el projecte per eliminar la inundabilitat del Torrent de l’Arpa, que es va traslladar a la Direcció General de Recursos Hídrics, mentre l’Ajuntament desplaçava el sanejament del torrent. A continuació es va executar l’obra de l’entrada a l’aparcament de les piscines i els accesos entre els carrers del Doctor Llansó i de Tramuntana.

Fetes aquestes obres prèvies, es va començar amb les obres centrals de la zona esportiva, amb la qual es reconvertia l’antiga piscina en pista de tennis i remodelació de tota la zona, i es construïa una nova piscina: una obra de gran complexitat, atès que és la primera piscina pública polivalent tan gran a Menorca amb coberta mòbil, cosa que fa que pugui funcionar tant a l’estiu com a l’hivern. Es tractava d’un conjunt de diferents projectes més que es començaren a executar. La piscina disposa, així, d’un vas principal de 12,5 x 25 m i 2m de profunditat màxima, complementat per un altre vas de 12,5 x 4 m i 1,25 m de profunditat màxima destinats a l’ensenyament, i, finalment, un vas de xipolleig per a fillets petits de 0,4 m de profunditat màxima. La instal·lació compta amb 2 vestidors, ascensor, sales i magatzems. Disposa d’un gran solàrium exterior amb gespa artificial. És una piscina totalment registrable.

L’aigua calenta i la climatització s’aconsegueixen amb una central de biomassa d’estella de 69 a 300 kw de calor tèrmica i 235 plaques fotovoltaiques que generen 105 kw de potencia. Amb aquestes últimes dades, s’ha tenir en compte que la potencia elèctrica màxima necessària per la piscina és de 80kw, cosa que vol dir que un dia de sol la climatització tindrà un cost energètic zero. Pel que fa a la coberta, consta de fins a 5 trams, que durant l’estiu restaran oberts.

Han format part d’aquest projecte un bon grapat d’empreses i tècnics als quals l’Ajuntament vol agrair.

Pel que fa a la gestió de la nova instal·lació, l’Ajuntament té la intenció que la realitzi d’una manera provisional el Club Piscina des Mercadal, la nostra mà dreta en aquest esport, mentre es prepara una licitació per a la gestió definitiva de les complexes instal·lacions.

En definitiva, s’ha fet un gran esforç, que ha durat 2 mandats. Aquest projecte l’han pagat en la major part els vesins i vesines, i esperam que el gaudesquin per molt de temps. L’Ajuntament també fa extensiu l’agraïment a les altres administracions: Consell Insular (Cooperació i Esports) i Govern Balear (Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius). Agraïm també a tots grups polítics, tant de govern com d’oposició (PP i Entesa), que hem sumat esforços per avançar en un front comú que millorarà sens dubte la qualitat de vida dels nostres vesins i vesines. De la inversió realitzada, un 15 % (323.000 euros) han anat a càrrec del Consell Insular, i un 10 % (217.000 euros), del Govern de les Illes Balears.

A l’acte d’inauguració han intervingut la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada del vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, i el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Josep Malagrava, la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, la vicepresidenta segona i consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, i el batle des Mercadal, Francesc Ametller, i la resta de l’equip de govern. S’ha fet una visita a totes les instal·lacions.

Finalment, atesa la situació sanitària actual, l’Ajuntament es planteja obrir en uns 10 dies aproximadament quan remetin els contagis actuals.
Mentrestant, el proper cap de setmana tindrem una jornada de portes obertes: dissabte dia 10, d’11.00 h a 13.00 h i capvespre de 18.30 h a 20.30 h, i diumenge matí dia 11 d’11.00 h a 13.00h. Volem seguir sent poble però amb equipaments de ciutat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 


C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal
Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76
general@esmercadal.es

       
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS
Ajuntament de Ferreries