C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal - Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76   
     

       
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOGO
     
Imatge Es Mercadal presenta la seva guia de llocs per impulsar el sector primari: 07/04/2021

En aquesta iniciativa municipal se sumen 11 llocs del terme des Mercadal: una guia de recursos en què es troba tota la informació necessària per poder comprar el producte de kilòmetre 0.

 

Es Mercadal presenta la seva guia de llocs per impulsar el sector primari:

ImatgeL’Ajuntament ha presentat aquest dimecres 7 d’abril, dins del Pla de Reactivació Econòmica des Mercadal, una guia informativa per donar a conèixer els llocs del municipi des Mercadal amb venda directa del seu producte local, ja sigui formatge, embotit, iogurt, vi, etc. En aquests llocs hi ha productes artesanals, de qualitat i ben exclusius, i s’hi pot anar a comprar els seus productes.

La pagesia s’ha hagut de reinventar cercant nous camins per poder subsistir. La venda de llet o de carn no aporta suficient negoci, i alguns llocs o finques han iniciat un procés artesanal i ben exclusiu que des de l’Ajuntament volem promocionar.Aquesta guia de 10 llocs de venda directa de formatge, embotits i un celler s’ha presentat al lloc i celler de Montpalau. A la presentació han assistit diversos pagesos dels llocs i el batlle Xisco Ametller, que ha volgut expressar unes paraules d’agraïment a la pagesia, en què ha especificat la importància del sector primari en època de covid-19.

El batle ha destacat especialment la feina de la pagesia, i en especial la que fa la dona al camp: ajuda a cuidar els animals, a fer el formatge i embotit, i a més encara té temps per sortir a vendre el seu producte a diferents mercats i botigues.

“LLOCS DES MERCADAL”:


Es Mercadal és un municipi amb una gran tradició pagesa. Té grans i bons llocs. En aquesta iniciativa municipal se sumen 11 llocs del terme des Mercadal: una guia de recursos en què es troba tota la informació necessària per poder comprar el producte de kilòmetre 0.
Cal destacar que, a part d’aquesta acció de promoció, l’Ajuntament vol estar al costat de la gent del camp, millorant els camins rurals o obrint línies de subvencions de fins a un 70 % per instal·lar barreres d’ullastre, elements que ben identifiquen el camp de la nostra illa de Menorca.
L’Ajuntament seguirà impulsant el sector primari i el nostre producte local.

 
 


Llocs      
C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal
Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76
general@esmercadal.es

       
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS
Ajuntament de Ferreries