C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal - Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76   
     

       
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOGO
     
Imatge Presentació del Pla Municipal de Reactivació Econòmica 2021 as Mercadal: 09/03/2021

L’Ajuntament des Mercadal presenta un Pla Municipal de Reactivació Econòmica per executar abans de la temporada turística. Volem una sortida en positiu d’aquesta crisi a mesura que la ciutadania es va vacunant. El Pla afectarà tot el municipi.

 

Presentació del Pla Municipal de Reactivació Econòmica 2021 as Mercadal:

ImatgeA causa de la situació generada per l’evolució de la COVID-19, l’Ajuntament ha creat aquest pla de propostes transversals per tal de reactivar l’economia local tenint en compte que s’han arribat a nivells de contagi baixos i hi ha una necessitat evident de millorar l’economia. El Pla té un abast que va més enllà dels aspectes econòmics, i contempla també altres aspectes socials. Això vol dir que té com a objectiu la represa econòmica, però alhora prioritza la cohesió social i segueix amb els ajuts mensuals d’emergència social que l’Ajuntament ha anat donant des del primer dia de la pandèmia.

Aquest Pla pretén reactivar la recuperació de diferents sectors, especialment entre els mesos de març i juny de 2021:

Promoció del producte rural: Es vol seguir donant suport al sector primari del nostre municipi fomentant la venda artesanal a casa: es farà publicitat de les 11 finques on es fa venda directa per tal de donar a conèixer el potencial del sector i de promocionar el producte local i artesanal de la pagesia. També preveu diverses accions d’obra a diferents camins rurals i represa de les subvencions per tancaments amb barreres d’ullastre.

Mesures de reactivació del comerç local: Es pretén dinamitzar l’economia local posant especial atenció als sectors més afectats per la crisi, com són el comercial i el turístic. El Pla preveu mesures per dinamitzar el sector i ajuts directes per al teixit comercial, com la posada en marxa d’una línia de subvencions amb l’aportació del GOIB, CIM i l’Ajuntament que sumaran més de 100.000 euros.

Es posaran en marxa campanyes i jornades de promoció i venda al carrer de la mà dels comerciants i restauradors locals, com la d’«Estocs i tapes pes Mercadal», les «Jornades Gastronòmiques» o la represa de les «Compres musicals 2021», així com altres col·laboracions per fomentar el reciclatge com la repartició gratuïta de 9.000 bosses de paper per al comerç, fet que dona compliment en part als ODS 2030. Es realitzaran actuacions conjuntes amb les diferents associacions de comerciants.

Reactivació cultural: Es preveuen accions que promouen l’animació cultural dels pobles i la contractació d’artistes locals. D’entre aquestes mesures, es reactiva la programació cultural del municipi sota el nom de «Primavera cultural 2021» i es reprèn l’activitat cultural i musical a la Sala Multifuncional des Mercadal, Ca n’Ángel i el Teatre de Fornells amb més de 30 actuacions i exposicions durant aquests 4 mesos.

Promoció i producte turístic: Per tal de millorar el posicionament turístic, l’Ajuntament realitzarà una campanya publicitària i de promoció del municipi, que posicionarà Menorca, i en especial es Mercadal, Fornells i les seves zones turístiques, com a destins segurs. Es posaran en marxa accions de millora a les diferents zones turístiques del municipi amb la col·laboració d’Ashome, associacions de comerciants i alguns hotelers de les zones: es millorarà la senyalítica, i s’adequaran vials, serveis i zones verdes; s’establirà algun punt d’informació turística i comercial i es realitzarà un vídeo promocional del nostre municipi que mostri el nostre potencial turístic.

Impuls a l'ocupació i a la formació: Es donarà continuïtat al programa Reactiva 2020/2021 amb la contractació de 4 persones que s’afegiran a les 6 que té l’Ajuntament. La iniciativa és posada en marxa pel SOIB, i es configura com una política activa de foment de l’ocupació. Es redactarà un Pla d’Ocupació Local, que donarà especial èmfasi a la formació. Entre altres propostes s’organitzarà un curs de formació becat per a les persones que estan a l’atur.

També s’inclouen en aquest punt totes les obres públiques que es realitzaran as Mercadal, Fornells o les zones turístiques aquest any, que pujaran a més d’1 milió d’euros, i la fase 2 del Port de Fornells, que puja a 9,5 milions d’euros. Totes aquesta actuacions donaran llocs de feina, com la dotació de serveis per a la nova escola, millores en l’enllumenat públic, acabament de la piscina municipal, creació del centre artístic, remodelació de parcs infantils, adequació de carrers o instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Promoció de l’esport: Accions que promouen el coneixement, funcionament i difusió de les entitats esportives i fomenten la feina dels clubs esportius. Es realitzarà un vídeo promocional de l’àrea d’esport. Es promocionaran els esdeveniments esportius de rellevància. També s’inclouen millores de manteniment i noves obres a les diferents instal·lacions esportives del municipi, com 2 noves pistes de pàdel cobertes o el canvi de la coberta de la graderia del camp de futbol.
 

Es Mercadal, 9 de març de 2021

 
 
 


C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal
Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76
general@esmercadal.es

       
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS
Ajuntament de Ferreries