C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal - Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76   
     

       
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOGO
     
Imatge Ports dispost a cedir a l’Ajuntament des Mercadal la casa des Contramestre de Fornells: 19/09/2020

Aquest acord forma part d’un projecte global de millora de la zona marítima del port de Fornells, tot gràcies als esforços de les administracions de la Comunitat Autònoma i l’Ajuntament. A petició de l’Ajuntament, Ports IB cedirà a l’Ajuntament des Mercadal gratuïtament l’edifici de la Casa des Contramestre per a usos culturals, socials o turístics.

 

Ports dispost a cedir a l’Ajuntament des Mercadal la casa des Contramestre de Fornells:

ImatgeDia 18 de setembre s’han presentat a Fornells els usos de les edificacions recuperades per Ports IB al port de Fornells. La proposta ha estat presentada pel Conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, Xavier Ramis, Director de Ports, Cristina Barahona, gerent de Ports, amb la presència del Batlle des Mercadal, Xisco Ametller, la Presidenta de la Junta local de Fornells i regidora, Lali Garriga i la directora insular del Consell Insular de Menorca Veronica Llufriu.

Cal destacar que aquest acord forma part d’un projecte global de millora de la zona marítima del port de Fornells, tot gràcies als esforços de les administracions de la Comunitat Autònoma i l’Ajuntament. S’invertiran més de 9 milions d’euros amb remodelar la zona de Ports IB amb dues fases, la primera ja acabada. Aquests usos explicats pel conseller responsable són els següents:

1. Es mantindran les edificacions baixant algunes altures, s’acabarà el pas que junta la casa des Contramestre amb la platja des Vivers en direcció cap al Castell de Sant Antoni, tot al mateix nivell.

2. Les cases que voltegen aquest passeig passaran a ser per l’explotació d’un negoci de restauració o cantina que dinamitzi el poble més enllà de la temporada turística i es donaran amb concessió mitjançant una licitació pública.

3. A petició de l’Ajuntament, Ports IB cedirà a l’Ajuntament des Mercadal gratuïtament l’edifici de la Casa des Contramestre per a usos culturals, socials o turístics.

4. Les oficines actuals de Ports IB es traslladaran a la zona des Pla.

El batlle Xisco Ametller destaca que ha estat un procés de negociació llarg i complicat i agraeix a totes les administracions la feina feta. També destaca que per l’Ajuntament era necessari un espai expositiu i cultural tal com tenim a ca n’Ángel as Mercadal, un espai que posi en valor la cultura d’aquest poble i que fomenti la desestacionalització turística.

La presidenta de la Junta Local de Fornells, Lali Garriga, agraeix aquesta bona predisposició de les administracions per millorar el passeig marítim i també reconeix que per Fornells és un gran encert aconseguir la Casa des Contramestre, ja que era una necessitat i una demanda històrica poder tenir un espai cultural, social o turístic al poble. Finalitza agraint a Ports la seva tasca de col·laboració per aconseguir aquesta realitat.

 

Es Mercadal, 19 de setembre de 2020

 
 
 
 
 


Nota de premsa      
C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal
Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76
general@esmercadal.es

       
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS
Ajuntament de Ferreries