C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal - Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76   
     

       
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOGO
     

FIRES I MERCATS

Es Mercadal ha anat desenvolupant en els darrers anys una intensa i interessant activitat firal. Aquesta ha estat una de les activitats socioculturals amb major repercussió, alhora que esdevé un actiu econòmic que dinamitza tot el municipi.

Recinte Firal

El Recinte Firal dels antics quarters d’artilleria és un espai que disposa d’àmplies sales per a la exposició i difusió de totes aquelles activitats que centren les mostres. A més, també compta amb porxades i una extensa pista per a exhibicions i activitats a l’aire lliure. Es tracta de tot un seguit d’espais i instal·lacions que amplien les possibilitats d’exposició i mostra.

 

L’Ajuntament des Mercadal, des de la Regidoria de Fires i Mercats, i en col·laboració amb altres entitats, associacions i administracions, han impulsat un calendari de fires amb el qual al llarg dels darrers anys ja s’han consolidat tot un seguit de cites obligades i de referència en el panorama firal de Menorca.

 

L’espai firal es complementa amb altres equipaments de gran interès i rellevància per a l’organització de fires, congressos i trobades de gran abast. Així, en aquest conjunt d’equipaments la Sala Multifuncional des Mercadal juga un paper molt important per a reunions, conferències o jornades de treball, que complementen les fires del recinte. A més, al recinte firal també s’hi troba el Centre Artesanal de Menorca, que esdevé tot un punt de referència per conèixer la tasca dels mestres artesans de l’illa.
 
 

Calendari de fires i mercats:

JORNADES GASTRONÒMIQUES DES MERCADAL

Diversos restaurants del municipi ofereixen una degustació conjunta dels seus plats, que són típics de Menorca. Durant 3 dies del mes d’octubre es posa a disposició dels visitants un interessant menú que permet conèixer totes les modalitats de cuina des Mercadal, de Fornells i de les nostres zones turístiques.

Cavall raça menorquina

FIRA I CONCURS DEL CAVALL DE RAÇA MENORQUINA

La Fira del Cavall i Concurs del Cavall de Raça Menorquina és la que compta amb major tradició. Dins el mes de maig, al Recinte Firal s’acull aquesta fira, que exhibeix tot el potencial dels cavalls de raça menorquina i tot el món que l’envolta. A més del concurs morfològic que permet valorar els millors exemplars, la fira té el seu punt culminant en l’espectacle eqüestre del dissabte vespre. A més, la fira s’envolta d’una oferta complementària al concurs de cavalls en estands on es pot rebre informació de l’associació dels diferents clubs hípics de l’illa, adquirir tots els elements necessaris per a cada una de les modalitats eqüestres com doma, salt o passeig, i els elements necessaris per guarnir el cavall per a les festes d’estiu com els vestits o ornaments dels caixers. També es realitzen demostracions de fisioteràpia equina, d’odontologia i de ferrar.

FIRA DE BROCANTERS

Aquesta fira se celebra a l’estiu al Recinte Firal i reuneix el conjunt d’antiquaris, brocanters i col·leccionistes més destacats de l’illa de Menorca. Es tracta d’una fira que, més enllà de la possible adquisició d’objectes antics, permet gaudir d’autèntiques obres d’art.

FIRA DE SA PERDIU

Es tracta d’una fira que compta amb gran tradició al nostre municipi i que és d’abast insular. El mes de febrer el Recinte Firal des Mercadal, gràcies a l’Associació de Caçadors i Perdigoters de Menorca, acull la demostració dels millors exemplars de perdigots de caça amb reclam. A més, aquesta fira també posa en concurs els millors cans de caça i es complementa amb tot un seguit d’activitats complementàries com poden ser demostracions de cetreria, caça amb fura, exposicions pictòriques, etc. Tot respectant als animals que hi participen.

INNOVEM

Aquesta fira té com a punt central de les seves trobades la Sala Multifuncional des Mercadal. És un punt de trobada de projectes, recursos i persones entorn a la innovació en l'àmbit professional i empresarial en les Illes Balears. Transmetre la importància d'innovar per aconseguir una massa empresarial més competitiva capaç de realitzar una ràpida adequació a les necessitats dels mercats, cada vegada més globalitzats i canviats, es converteix en una prioritat, així com prestar especial atenció als joves empresaris i emprenedors de les Illes, que són els gestors del futur.

MERCAT ARTESANAL OCASIONAL

El Mercat Artesanal Ocasional és una fira d’àmbit local amb mostra i venda d’artesania de Menorca feta per artesans acreditats amb la carta d’artesà i mestre artesà. Així mateix, també ofereix la possibilitat de veure demostracions de les formes de treball dels mestres artesans, tal com ho fan en els seus tallers. Aquests darrers anys aquesta fira artesanal s’ha consolidat a principis d’agost as Mercadal i per primera vegada a Son Parc a finals de juliol. El mercat compta amb actuacions musicals de diferents artistes locals.

FIRA MISSIONERA

El Bisbat de Menorca organitza cada any una Fira Missionera en la qual es venen tot tipus de menjars locals. Els beneficis recollits es destinen a dues causes diferents: a un menjador social i als missioners que treballen per plantar cara a la pobresa i a la necessitat. Se celebra durant un dia del mes d’agost a la localitat de Fornells.

FIRA DE NADAL

Els comerciants des Mercadal, en col·laboració amb l’Ajuntament, organitzen la tradicional Fira de Nadal al centre del poble amb diferents productes nadalencs i d’ornamentació festiva que es poden trobar a principis de desembre. Complementen aquesta fira actuacions musicals i tallers familiars.

MERCAT D’ESTIU AGROARTESANAL DES MERCADAL

Entorn a les fires i mercats del municipi, una altra cita molt interessant és la celebració del Mercat d’Artesania i Productes Agroalimentaris que se celebra a l’estiu. Aquest mercat s’ubica a la plaça Pare Camps, C/ Nou, plaça Constitució i C/ Major des Mercadal, i se celebra tots els dijous a la tarda-nit des del primer dijous del mes de juny fins a la darrera setmana de setembre. El mercat d’estiu acull una interessant mostra gastronòmica de productes agroalimentaris de Menorca. Així mateix, aquest mercat compta cada setmana amb interessants actuacions musicals i folklòriques que fan que aquesta cita es converteixi en una agradable vetlada.

MERCAT D’ESTIU AGROALIMENTARI DE FORNELLS

Mercat Agroalimentari de Fornells es realitza els dilluns fosquet a la plaça de l’Església. Aquest mercat d’estiu acull una interessant mostra gastronòmica de productes agroalimentaris de Menorca. Així mateix, aquest mercat compta cada setmana amb actuacions musicals i tallers que fan que aquesta cita sigui un punt de trobada assegurat al poble.

MERCAT AMBULANT DE FORNELLS

Fornells acull també el mercat ambulant els dimecres de 9 a 14h i els dilluns i diumenges de 18 a 23h a la zona des Pla. Diferents productes artesanals en un marc incomparable com el passeig marítim de Fornells.

 
C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal
Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76
general@esmercadal.es

       
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS
Ajuntament de Ferreries