C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal - Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76   
     

       
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
LOGO
     

Servei d’Assessorament Lingüístic (SAL)

El Servei d’Assessorament Lingüístic des Mercadal s’encarrega tant de les tasques de revisió lingüística internes i externes com de dur a terme el Pla de Dinamització Lingüística de Menorca adaptat al municipi amb una sèrie d’activitats.

El SAL pretén ser un instrument que doni eines i assessorament en matèria de llengua catalana i ofereix els següents serveis:

 

 • Revisió i correcció de documentació de l’Ajuntament: programes, campanyes, notes de premsa, comunicacions internes i externes, pàgina web...
 • Servei extern de consulta, revisió i correcció lingüística de textos en català, i traduccions al català per a la ciutadania i comerços del municipi. Per aquest servei extern, en cas que la tasca vagi més enllà de les consultes puntuals, es tindran en compte els següents criteris:
  • El document no podrà tenir més de 6 pàgines.
  • El retorn de la tasca revisada o traduïda serà entre 48 hores i 15 dies, depenent de la disponibilitat de la feina, ja que la documentació interna és prioritària.
  • El text revisat o traduït ha de tenir una repercussió pública.
 • Realització d’activitats per complir amb al Pla de Dinamització Lingüística.

   
El SAL anima la ciutadania a fer ús d’aquest servei per a consultes sobre llengua, per a la revisió o traducció de textos, per demanar dubtes o per solucionar errades lingüístiques, ja sigui de manera presencial, telefònica o correu electrònic.

El servei es troba ubicat a l’oficina d’atenció turística des Mercadal i és oberta al públic tots els dilluns de 9h a 14h per atendre consultes presencials. També es pot concertar visita en un altre horari, si fos necessari.

Mossets de llengua

Amb aquesta entrada des del SAL de l'Ajuntament començarem les nostres petites intervencions a les xarxes per parlar de les curiositats lingüístiques de l'illa i del nostre poble en particular. Un «mosset» és el diminutiu d'un «mos», és a dir l'acció de mossegar. Però mossegar es pot fer amb mala intenció (per fer mal a qualcú) o amb bona intenció (normalment per menjar). L'expressió «anar a fer un mos» la deim molt quan volem anar a menjar cosa (normalment poca quantitat) a qualque banda, normalment acompanyats d'algú. Una tapeta de llengua, per exemple (amb tàperes, molt millor). En companyia tot fa molt més bon anar, i es comparteixen coses. No és només l'acció de menjar. Els nostres «mossets de llengua» són açò: petites comparticions de llengua. Però no per mossegar-se-la, si no tot al contrari! Que tenim xerrera!

Us animam a participar a les nostres entrades, a dir-hi la vostra i a proposar-nos temes si us ve de gust.

Aquests són els contactes del servei:

serling.esmercadal@gmail.com
Tel.: 660 661 241
 
 
C/ Major, 16 - 07740 Es Mercadal
Tf/ 971 37 50 02 - Fax: 971 37 55 76
general@esmercadal.es

       
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS
Ajuntament de Ferreries